Loading...
RAZŠIRJENA ZDRAVSTVENOPREVENTIVNA OBRAVNAVA2020-07-23T11:30:56+02:00

Medicina / Razširjena zdravstvenopreventivna obravnava

Antistres Klinika - anksioznost, psihoterapija, depresija, psihoterapija, psihologija, kineziologija, ObravnavaSlika1

Razširjena zdravstvenopreventivna obravnava je namenjena celoviti oceni zdravstvenega stanja, ki temelji na oceni tveganja za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni, srčno-žilne ogroženosti in telesne zmogljivosti.

V Arcus Medici se zavedamo kompleksnosti življenjskega sloga (telesna zmogljivost, uravnotežena prehrana kontrola stresa), ki pomembno vpliva na posameznikovo zdravstveno stanje. Zato smo oblikovali razširjeno zdravstvenopreventivno obravnavo, s katero objektivno opredelimo dejavnike tveganja za razvoj kroničih nenalezljivih bolezni (arterijska hipertenzija, sladkorna bolezen, metabolni sindrom, debelost …). Na podlagi rezultatov medpoklicni tim pripravi ukrepe za ohranjanje ali izboljšanje zdravja.

Na obravnavo se naročite preko telefona +386 41 879 599, v ambulanti vam bodo izdali tudi napotnico za laboratorijske preiskave, ki morajo biti opravljene pred obiskom (po izbiri v AdriaLab Ljubljana, Holmed Škofja Loka, Zdravstveni dom Škofja Loka, Zdravstveni dom Logatec).

Ob dogovorjenem terminu sledita pregled in posvet z zdravnikom ter obravnava v medpoklicnem timu (diplomirana medicinska sestra, magister kineziologije), ki je prilagojena glede na zastavljene cilje. Obravnava se izvaja v prijetnih prostorih, ki zagotavljajo dobro počutje, intimnost, omogočeno je tudi tuširanje. Celoten obisk traja približno dve uri. Zaželjeno je, da se pregleda udeležite v udobnih športnih oblačilih.

Obravnava obsega:

 • Diagnostiko:
  1. Meritev telesne teže, telesne višine, obsega pasu, krvnega tlaka, srčne frekvence
  2. Snemanje in odčitavanje EKG,
  3. Snemanje in odčitavanje gleženjskih indeksov
  4. Snemanje in odčitavanje 24-urnega krvnega tlaka
  5. Spirometrija (po presoji zdravnika)
  6. Bioimpendančna meritev telesne sestave z napravo Inbody 770 kot osnova za oceno prehranskega statusa, analiza rezultatov ter zdravniško in kineziološko svetovanje za izboljšanje telesne sestave
  7. Analiza telesne zmogljivosti ŽIRfit (koordinacija, mišična moč, gibljivost, ravnotežje)
  8. Analiza obsega telesne dejavnosti, spanja in porabe energije s pomočjo naprave SenseWear
  9. Ocena telesne drže in meritev krivin hrbtenice z napravo Spinal mouse
Antistres Klinika - anksioznost, psihoterapija, depresija, psihoterapija, psihologija, kineziologija, ObravnavaSlika2
 • Laboratorijsko testiranje
  • Hemogram, diferencialna krvna slika, biokemija in elektroliti (krvni sladkor, holesterol, jetrna funkcija, ledvična funkcija), funkcija ščitnice (TSH), vitaminski status (Vitamin b12, folna kislina, Vitamin D) ter po potrebi ostale laboratorijske parametre
  • Pregled pri zdravniku specialistu družinske medicine, analiza rezultatov, svetovanje in zaključno mnenje.
  • Individualna obravnava pri magistru kineziologije, ocena telesne zmogljivosti, svetovanje za izboljšanje telesne zmogljivosti ter zaključno mnenje.
  • Za posamezniki ki bodo vključeni v daljši program obravnave (več kot 30 dni) je predvidena kontrolna obravnava, pri zdravniku in kineziologu s ciljem ocena stanja po obravnavi. Kontrolna obravnava vključuje ponovna analiza telesne sestave, laboratorijski pregled (po potrebi) ter kontrolna ocena telesne zmogljivosti.

Cena celotne obravnave je 450 evrov.
PROMOCIJSKA CENA DO 31.12.2020 TER CENA ZA POSLOVNE PARTNERJE JE 320 EVROV NA POSAMEZNIKA Z VKLJUČENO
KONTROLNO OBRAVNAVO OZ. 250 EVROV NA POSAMEZNIKA BREZ VKLJUČENE KONTROLNE OBRAVNAVE.

NAROČI SE NA RAZŠIRJENO ZDRAVSTVENOPREVENTIVNO OBRAVNAVO

  IZBERITE ODDIH:

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:

  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: samozame@antistresklinika.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo ANTISTRES KLINIKA DR. SILVO KOŽELJ S.P. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  IZOBRAŽEVANJA IN NOVICE

  Go to Top